Sale!
,

Mosható betét – S

1 650 Ft1 750 Ft

Magyar kézműves mosható egészségügyi betét a gyengébb napokra. Miért is ne lehetne vidám a menstruáció? Ezekkel a gyönyörű színes mosibetétekkel hidd el, az lesz! Ráadásul, nem termelsz vele szemetet, és még irritálni sem fog, ugyanis 100% pamutból készült az alsó-felső rétege!

Ezek az S-es betétek a gyengébb napokra készültek. A webshopban kapható M-es betét is, ami méretileg ugyanekkora, csak dupla nedvszívó réteggel van ellátva, ami tökéletes társad lesz közepes vérzésnél. Az XS-es mosható betét egy lehelettel vékonyabb, mint az S-es, menstruáció utolsó 1-2 napjára ajánlott a használata.

A vízhatlan cipzáros tasakokban nyugodtan magaddal viheted a suliba, munkahelyre őket, így könnyen megoldható a cserélése. A cipzáros tasakok letörölhető, vízhatlan belsővel rendelkeznek, ezért tökéletes mosibetét tárolásához.

Miért használj mosható betétet az egyszer használatos helyett?

Az eldobható betétek erősen szennyezik a környezetet, gondoljunk csak bele, egy nő egy év alatt mennyit ehasznál belőle, amik ráadásul egyből a le nem bomló, műanyagot is tartalmazó szemétkupacot erősítik…

A másik ellenérv az egyszer használatos betétek mellett az az, hogy egészségtelenek, mivel műanyagból készülnek, klórral fehérítik őket és a nedvszívó réteg is kőolajszármazékból ered... Mellesleg nagyon könnyen szaporodnak a baktériumok ezekben a betétekben, amik kellemetlen szagot is eredményeznek. Ezen a hozzáadott parfüm sem segít, sőt pluszban még irritál is. Nem egy nőtől hallottam már, hogy mennyire irritálják a bolti betétek… ilyen összetevők mellett nem is csoda!

Azonban ha az újrafelhasználható, mosható betéteket választod, akkor nem kell attól félned, hogy irritálni fog, nem lesz kellemetlen szagod, ugyanis a pamut lélegzik, még nyáron is kényelmes lesz a viselése! Hosszútávon pedig még spórolni is tudsz azzal, hogy az egészségesebb, környezetbarátabb alternatívát választod azokon a piros napokon is, mivel egy ilyen betét élettartama 5 év! 5 év után higiéniai okokból érdemes leváltani.

Hogyan tisztítsd a mosható betétet?

A mosható betéteket minden használat után be kell áztatnunk környezetbarát mosószeres (például mosószodás) vízbe, vagy pedig át kell dörzsölnünk mosószappannal, annak érdekében, hogy a foltok szépen kijöjjenek belőle. Ezután pedig nyugodtan kimoshatod a többi ruhával, vagy fehérneművel a szokásos módon. Max 40 fokon mossuk, és kerüljük az illatos öblítőket! Használjunk inkább citromsavas vagy ecetes-vizes természetes öblítőt!

Az S-es mosható betét összetétele: pamut, jó nedvszívó képességű frottír, vízzáró réteg

Minta

fekete alapon matyó mintás, piros alapon népi mintás, fekete alapon fehér kisvirágos, fekete alapon rózsaszín virágos (XS-es)

Érdekelhetnek még…