Barion Pixel
,

Méhviaszos élelmiszercsomagoló – mix szett 3 db

3 150 Ft

Elfogyott

Magyar kézműves méhviaszos kendő szett, amely magyar termelői méhviaszt tartalmaz. 100% pamutvászon rostjai közé lett magas hőfokon beleégetve a méhviasz. Ez a környezetbarát termék tökéletes választás folpack és alufólia helyett. A méhviasznak köszönhetően frissen tartja az ételt. Csomagolhatsz bele sajtot, pékárut, szendvicset, gyümölcsöt, zöldséget, de edények lefedésére is használhatod a hűtőben.

Miért használj méhviaszos ételcsomagolót?

Ha érdekel a környezetvédelem, akkor ez egy alap termék! 😉 Ez a környezetbarát viaszos csomagoló tökéletes választás folpack és alufólia helyett. Nem termelsz vele szemetet, hosszútávon felhasználhatod újra és újra. Magyar termelői méhviaszt tartalmaz, amely vízlepergető és baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik, kiválóan alkalmas élelmiszer tárolására, frissen tartja azt. A méhviaszos csomagoló kendő élettartama függ a használat gyakoriságától és a gondosságtól, de akár fél évig is használhatod.

Hogyan használd a méhviaszos csomagolót?

Szinte bármilyen élelmiszert belerakhatsz, például sajtot, zöldségeket, gyümölcsöket, de használhatod edények letakarására is a hűtőben. A méhviasznak köszönhetően nem szárad ki az étel.
A csomagoló a kezed melegétől puhulni fog, így könnyedén rá tudod simítani az edényekre, vagy pedig becsomagolhatod az ételeket. A méhviasz a melegtől kicsit ragadós lesz, felveszi azt a formát amit megkövetelsz.
Amikor véglegesen elhasználódott, csak tedd a komposztálóba, hiszen az összetétel miatt lebomlik.

Hogyan tisztítsd a méhviaszos csomagolót?

A viaszos csomagoló tisztítása nagyon egyszerű, csak tartsd a csap alá és mosd meg hideg max langyos vízzel, vagy pedig töröld le nedves kendővel. Arra vigyázz, hogy ne legyen forró a víz, legfeljebb kézmeleg, ugyanis szobahőmérséklet felett elkezd olvadni a méhviasz! Ha nagyon piszkos, enyhe környezetbarát mosószeres, langyos vízbe mossuk meg.

Hogyan ne használd?

Nem szabad mosógépbe illetve forró vízzel mosni, vasalni és semmilyen egyéb magas hőmérsékletnek kitenni, ugyanis a kioldódik a méhviasz. Nem alkalmas forró ételek, hal és nyers hús tárolására! Kerülni kell az alkohollal való érintkezést is. Nagyon zsíros ételek tárolására nem ajánlott.

Összetétel: 100% pamutvászon, termelői méhviasz
Tárolás: hűvös, fénytől védett helyen
A 3 db-os szett tartalma: 1 db 30×40 cm, 1 db 20×30 cm és 1 db 20×20 cm méretű méhviaszos kendő

A webshopban kapható külön-külön ezekből a mintákból, de más mintákban is, mint például ez a virágos.

Tökéletes zero waste alternatíva a mosható textil edényfedő is, ugyancsak alufólia és folpack kiváltására!