,

Méhviaszos csomagoló – bézs alapon indás

890 Ft3 150 Ft

Magyar kézműves méhviaszos csomagoló, mely magyar termelői méhviaszt tartalmaz. 100% pamutvászon rostjai közé lett magas hőfokon beleégetve a méhviasz. Ezzel a környezetbarát termékkel kiválthatod az egyszer használatos műanyagfóliákat, alufóliákat. A méhviasznak köszönhetően frissen tartja az ételt. Csomagolhatsz bele sajtot, pékárut, szendvicset, gyümölcsöt, zöldséget, de edények lefedésére is használhatod a hűtőben. Kapható még sajtoscseresznyés, virágos, és virágos-cseresznyés mintában!

Miért használj méhviaszos csomagolót?

Ha érdekel a környezetvédelem, akkor ez egy alap termék! 😉 Ezzel a környezetbarát élelmiszer csomagolóval tökéletesen kiválthatod az egyszer használatos műanyagfóliákat, alufóliákat. Nem termelsz vele szemetet, hosszútávon felhasználhatod újra és újra. Magyar termelői méhviaszt tartalmaz, amely vízlepergető és baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik, kiválóan alkalmas élelmiszer tárolására, frissen tartja azt. A méhviaszos ételcsomagoló élettartama függ a használat gyakoriságától és a gondosságtól, de akár fél évig is használható.

Hogyan használd a méhviaszos ételcsomagolót?

Szinte bármilyen élelmiszert belerakhatsz a méhviaszos csomagolóba, például sajtot, kolbászt, zöldségeket, gyümölcsöket, de használhatod edények letakarására is a hűtőben. A méhviasznak köszönhetően nem szárad ki az étel.
A csomagoló a kezed melegétől puhulni fog, így könnyedén rá tudod simítani az edényekre, vagy pedig becsomagolhatod az ételeket. A méhviasz a melegtől kicsit ragadós lesz, felveszi azt a formát amit megkövetelsz.
Amikor véglegesen elhasználódott a méhviaszos ételcsomagoló, csak tedd a komposztálóba, hiszen az összetevők miatt lebomlik.

Hogyan tisztítsd a méhviaszos ételcsomagolót?

A méhviaszos csomagoló tisztítása nagyon egyszerű, csak tartsd a csap alá és mosd meg hideg vízzel, vagy pedig töröld le nedves kendővel. Arra vigyázz, hogy ne legyen forró a víz, legfeljebb kézmeleg, ugyanis szobahőmérséklet felett elkezd olvadni a méhviasz! Mosógépbe se tedd be, ugyanis tönkreteszi.

Hogyan ne használd?

Nem szabad mosógépbe illetve forró vízzel mosni, vasalni és semmilyen egyéb magas hőmérsékletnek kitenni, ugyanis a kioldódik a méhviasz. Nem alkalmas forró ételek, hal és nyers hús tárolására! Kerülni kell az alkohollal való érintkezést is.

Összetétel: 100% pamut, magyar termelői méhviasz
Tárolás: hűvös, fénytől védett helyen
Méretek: S: kb. 20×20 cm, M: kb. 20×30 cm, L: kb. 30×40 cm

Méret

S, M, L, 3 db-os szett

Érdekelhetnek még…