Élelmiszerbiztos újraszalvéta – kalózok a kincses szigeten

2 490 Ft

Availability: Készleten

Ez az élelmiszerbiztos kalózok a kincses szigeten újraszalvéta egy környezetbarát szendvics csomagoló, amely zero waste megoldást nyújt a mindennapokban. Legyen szó uzsonnacsomagolásról a suliba, munkahelyre, de akár kiránduláshoz, utazáshoz is praktikus.

Kívül pamutvászon, belül pedig speciális, élelmiszerbiztos, vízálló, légáteresztő anyagának köszönhetően könnyen tisztítható, az ételt pedig frissen tartja. OEKO-TEX Standard 100 Class I. minősítéssel rendelkezik. Magyar kézműves termék. A webshopban kapható még süniskék mandalás, türkiz horgonyos, lámás, koalás  mályva alapon indás és erdei állatos mintában!

Miért használj újraszalvétát?

műanyagzacskók, alufóliák, folpackok és egyéb műanyag csomagolások jelentős része használat után rögtön hulladékként végzi. A műanyag hulladékok nagy része újrahasznosítás helyett a lerakóba végzi, vagy még rosszabb esetben a környezetben, óceánokban. A hosszú lebomlási idő miatt pedig több száz évig is szennyezik a környezetünket, sőt, állatok pusztulásához is vezet az irdatlan mennyiségű műanyagszemét. A természetbe kikerülő műanyag nem csak az állatok elpusztulása miatt jelentős probléma, hanem azért is, mert a mikroműanyagok bekerülnek a táplálékláncba is, végső soron az élelmiszereinkbe, ivóvizeinkbe.

Ha érdekel a környezetvédelem és eleged van a sok, felesleges, egyszer használatos műanyag csomagolásból akkor ez a stílusos, egyedi, élelmiszerbiztos kalózok újraszalvéta neked (és a gyerkőcöknek) való! Ezt a menő, stílusos uzsicsomagolót mindenki megirigyli a suliban. Ezzel a környezettudatos termékkel kiválthatod az alufóliákat, folpackot és a műanyagzacskókat! Többször felhasználhatod, tisztítása nagyon egyszerű, csak töröld le egy vizes kendővel a belsejét, vagy kíméletesen, kézzel vagy pedig mosógépbe mosd ki (30°)

Hogyan használd az újraszalvétát?

Csak csomagold bele a szendvicset, péksütit, nasikat, de vízhatlan tulajdonsága révén akár zöldséget és gyümölcsöt is belerakhatsz. A képen látható módon hajtsd be először 2 oldalt, majd pedig alul és felül, végezetül pedig rögzítsd a cipzárral. Amekkora ételt szeretnél belecsomagolni, akkorára tudod összezárni, így nem foglal sok helyet, ráadásul az étel sem szárad ki.

Hogyan tisztítsd az újraszalvétát?

A tisztítása nagyon egyszerű, csak rázd ki, vagy töröld le egy nedves kendővel a belsejét. Javasolt kézzel, kíméletesen mosni, de ha makacsabb foltok kerültek rá, akkor  dobd be a mosógépbe, kímélő programon, 30°-on mosd ki. Javasoljuk a környezetbarát mosószerrel való mosást (mosódiómosószóda), és az 50-50% ecetes-vizes öblítést. A pamutvászon oldala alacsony hőfokon vasalható, a belsejét viszont tilos vasalni! Kerüld a szárítógép használatát! Öblítő, oldószer, fehérítő nem használható!

Összetétel: 100% pamutvászon, élelmiszerbiztos PUL anyag (OEKO-TEX Standard 100 Class I. minősítéssel rendelkezik)
Mérete: 30x30cm

Érdekelhetnek még…